Van Hylckama Vlieg Ondernemers Prijs

Winnaar


Simon Loerakker


Woensdag 19 juni 2019 is tijdens de traditionele VLIEG Haringborrel op landgoed het Oude Hof in Bergen de van Hylckama Vlieg Ondernemersprijs 2019 uitgereikt. Het was de eerste keer dat deze tweejaarlijkse prijs werd uitgereikt. Een lange traditie wordt hiermee ingang gezet.

De drie genomineerde bedrijven zijn prachtige bedrijven en zoals Dick Winkelhuis verwoordde: “ Alle genomineerden zijn winnaar. Zij behoren tot de top van kansrijke ondernemingen in onze regio Noord-Holland Noord. Vergelijken is zinloos. Ieder voor zich is een kampioen in zijn/haar marktsegment. Daarvoor ontvangen zij de erkenning met oorkonde en de van Hylckama Vlieg Ondernemers Stier ofwel de Stier van Henk.”

Op de vraag waarom Henk van Hylckama Vlieg de prijs van 30.000 euro beschikbaar heeft gesteld. Antwoordde de naamgever: “ Ik ben zelf 45 jaar geleden begonnen als ondernemer waarbij ik verschillende bedrijven heb opgericht. Sommige waren succesvol andere niet. Ik heb door de jaren heen ontzettend veel geleerd en de nodige ervaring opgedaan. Ik weet dat een ondernemer na twee jaar een spannende tijd doormaakt, om je naam goed gevestigd te krijgen terwijl de kosten doorlopen. Deze ondernemers wil ik een steuntje in de rug geven.”

Duraflow mocht de prijs van 30.000 euro in ontvangst nemen. Daarnaast krijgt deze winnende onderneming twee jaar lang een mentor toegewezen. Winnaar Simon Loerakker van Duraflow zei in zijn dankwoord dankbaar te zijn dat lokale initiatieven beloond worden. “Met deze prijs kunnen we ons bedrijf naar een hoger niveau tillen. Ik zie het als kracht voor de regio.”

Participerende bedrijven